Portrætter        Reportager        Baggrundsartikler        Nyhedsartikler

 

Filmverdenens parasitter

Le Monde diplomatiques udsending, Steffen Moestrup, lader film være film og koncentrerer sig i stedet om alt det udenfor filmene på Thessaloniki Documentary Festival. At være festivalgæst er en følelsesmæssig masochisme. Uden pause og uden mulighed for refleksion eller emotionel bearbejdning går man videre til næste film. Måske har festivalens konstruktion en overset betydning for måden, filmene opleves på?


Det hele starter og slutter med Gud

I Dominikanerklostrene fandt teologen og filosoffen Thomas Aquinas mulighed for den religiøse åbenbaring, der var nødvendig, når fornuften ikke slog til i forståelsen af Guds væsen.


Med blikket mod nord

Vi var engang samme nation og samme folk. Nu skiller havet – og mere til – os fra hinanden. Men hvad tænker de i syd om folket i nord? Et indblik i eks-kolonimagten Danmarks blik på naboen Norge.


Reklamens politiske potens

Kan populærkulturelle produkter have en politisk indflydelse. Når tøjfirmaet Benetton i samarbejde med non profit organisationer bruger truede aber i deres kampagne, er der så blot tale om et kynisk blikfang for at sælge en vare? Eller ligger der ligefrem en mulig politisk gevinst bag?